Blogolj!
2021.09.04.
Az angliai Watfordban pakisztáni bevándorlók kivégeztek egy fiatalt. A város lakói emléket szerettek volna állítani a fiatalnak, de a helyi közösség szerint ez csak feszültségez okozna a bevándorlók és az angolok között.
2021.04.23.
Lelőttek egy autótolvajt Amerikában és az emberek egyből az utcára vonultak, hogy a rendőrök feketék elleni fellépései ellen tüntessenek. A sztori lassan már mindennapos, de itt hamar fordult a kocka.
Dorogi László
2020.08.13.
A Forma-1 hatszoros világbajnokának nem igazán kell energiát fektetnie a versenyzésbe, bőven marad ideje arra, hogy komoly filozófia elmélkedéseket folytasson.
2020.06.28.
Nehezen lehet elképzelni, hogy hová tud még fajulni az az elképesztő őrület, ami most Amerikában megy. A zavargások, a szobordöntögetések, a gyilkosságok és az erőszak mindennapossá váltak az országban, és az elvileg rasszizmus elleni megmozdulások már bőven elérték a filmipart is. Ahol már fehér színészek hagyják ott munkájuk csak azért, mert épp fekete karakternek kölcsönzik hangjukat.
2020.06.15.
George Floyd halála miatt egy olyan lavina indult meg az utcákon, ami nem nyugszik. Ez váltotta ki a tüntetéseket az Egyesült Államokban, de azt akkor sem tudja senki normálisan megmagyarázni azt, ami épp most zajlik. Nemcsak az USA-ban, hanem már Európa számos nagyvárosában.
Már mindenkinek a könyökén jön ki a George Floyd-sztori, szóval azt most hagyjuk is, helyette nézzünk meg inkább egy videót, amin a Floyd halála miatt indult Black Lives Matter tiltakozási hullám résztvevő láthatók.

Ezeket a cikkeket olvastad már?