Blogolj!

Kocsis Máté tanárian oltotta le a brüsszeli libernyákokat

Pintér M. Lajos

Minden eddiginél határozottabban tette világossá: a magyar nemzeti oldal soha nem fog asszisztálni ahhoz, hogy az EU politikai furkósbottá emelje a zsaroláshoz való jogot a jogállamiság hamis és hazug álarca mögé bújva.

Fotó: MTI

A Fidesz parlamenti frakcióvezetőjénél betelt a pohár. Kocsis Máté úgy döntött, legfőbb ideje tisztába tenni a dolgokat, illetve az ármánykodó, bilibűzös brüsszeli bürokratákat és nyugat-európai libernyákokat!

A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportjának első embere közösségi oldalán egyértelműsítette: amíg Magyarországon a nemzeti oldal adja a többséget, addig hazánk soha nem mond igent a jogállamisági címszó alatt zajló (vagy tervezett) mocskos kis uniós játékokra. A jogállamisági kritikáknak címkézett – persze világos kritériumok és mérce nélküli – aljaskodások ugyanis nem képezhetik részét a tagállamok költségvetési egyezkedéseinek, vitáinak, ilyen manipulatív mesterkedésekkel egyetlen országot, egyetlen sem lehet sakkban tartani. Még akkor sem, ha a nyugati „szabadosságnak” nem tetszik, hogy egy nép konzervatív vezetést választ.

Ezzel a világos felhatalmazással küldte csatába Orbán Viktor miniszterelnököt a parlament (a Fidesz-KDNP-s többség) a nyári EU-csúcsra, és a magyar kormányfő V4-es szövetségeseivel ki is harcolta, hogy ne köthessék jogállamisági anomáliáknak csúfolt politikai feltételekhez az egyes országoknak járó uniós forrásokat. Ehhez pedig mindenáron és sziklaszilárdan ragaszkodunk, ha a fene fenét eszik is, még akkor is, ha a görcsgránát brüsszeli bürokrácia, a ballbsi vinnyogó dalárda, azaz Európai Parlament, netán mag a magyarfóbiás „holland fickó” (Mark Rutte miniszterelnök) szétrobban az idegtől.

„Amikor Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, világos feltételek mellett tette, a szerződésben tisztázott volt a hazánkat megillető jogok és terhelő kötelezettségek összessége. Ezek esetleges módosítása kizárólag szabályozott eljárás során, a Lisszaboni Szerződés módosításával valósulhat meg. Bár nem értünk egyet a tagállamok közös adósságfelvételével, előremutató kompromisszumnak tartjuk a nyári uniós tárgyalásokon elért eredményeket, kedvezőnek ítéljük meg a létrejött megállapodást, az új költségvetést és a gazdasági újjáépítési csomagot. Abban azonban egészen biztos lehet mindenki, hogy a magyar parlamentben a Fidesz jelenlegi frakciója nem fog megszavazni, ratifikálni egy olyan megállapodást, amely az uniós szerződések sunyi, lopakodó módosításával politikai furkósbottá emeli a zsaroláshoz való jogot `jogállamisági kondicionalitás” álnév alatt. Ilyet akkor sem szavaznánk meg, ha netán maga a kormány kérné”

osztotta ki a modern kori Lenin-fiúkat Kocsis Máté.

Csak úgy, magyarosan, miheztartás végett.

https://jp.blogstar.hu/./pages/jp/contents/blog/100796/pics/lead_800x600.jpg
Brüsszel,Európai Parlament,európai unió,jogállamiság,Kocsis Máté
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?