Blogolj!

Karácsony már a járdák egy részét is a kerékpárosoknak adta

Ragnar Volarus

Eddig is tudtuk, de a főpolgármester mindig ráerősít a diagnózisra: nincs ki minden kereke. Úgy fest mindössze csak kettő van neki. Maximum.

Még tavasszal pattant ki a forradalmi ötlet Karácsony Gergely agyából fejéből, hogy a nagykörúton és még néhány forgalmasabb úton elvesz egy sávot az autósoktól. Aztán valaki felhívta rá a figyelmét – mert biztosan nem magától jött rá -, hogy ez így nem túl jó.

Legutóbb ugye augusztus végén a nagykörúti kerékpársáv véglegesítéséről döntött a fővárosi önkormányzat, melynek értelmében a Nagykörút Blaha Lujza tértől délre húzódó szakaszán visszakapják az autósok az ideiglenes kerékpársávok felfestése előtti két forgalmi sávot.

Végre, van értelme annak a több tucatnyi tanácsadónak! Gondoltuk mi. De megint csalódnunk kell.

Mert ugyan ez meg is valósult, ugyanakkor van a történetben egy apró kis csavar. A két autós forgalmi sáv valóban az autósoké, de a járdára vezette át a kerékpársávot a Budapesti Közlekedési Központ. Heuréka! A gyalogosokat viszont akkor küldjük a föld alá. A metrót meg a levegőbe.

De itt is érvényes a "kisujját nyújtja és letépik a karját" mondás. A kerékpárosok máris panaszkodnak, hogy a járdára vezetett sávok jóval keskenyebbre sikerültek, mint az úttesten lévők, ami problémát is okozhat, mert elég szűk a hely a kerékpárosok és a gyalogosok között.

A pofátlanság teteje pedig Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettese, aki a 444-nek arról beszélt,

a Kerékpárosklub most azt kéri a fővárosi önkormányzattól, hogy a járdára vezetett kerékpársávokkal párhuzamosan fessenek az útra a kerékpáros közlekedést megengedő jelzéseket, hogy legalább a forgalomban magabiztosabban közlekedők enyhítsék a járdák kerékpáros terhelését.

A kis mohó. Nem elég neki a járda, az autósoktól is kéri a helyet. A villamosközlekedést ne tiltsuk be, hogy kényelmesen tekerhessenek végig a 4-6-os vonalán?

Mégis mit képzel magáról ez a drótszamárzsoké? Miattuk feje tetejére kell állítani a főváros életét? Ráadásul a legtöbb kétkeréken közlekedő, a hideg idő közeledtével áttér más közlekedési eszközre.

Legyen most már elég ebből a kerékpáros ötletbörzéből. El lehet tekerni a naplementébe.

https://jp.blogstar.hu/./pages/jp/contents/blog/100151/pics/lead_800x600.jpg
Karácsony Gergely
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?