Blogolj!

Szereptévesztésben a színművészetisek

Ragnar Volarus

Most már egyértelmű, a liberális baloldal céltáblájának közepén Vidnyánszky Attila áll. Ő lesz kisemmizve, deportálva, az öreg ukrán, aki most legújabban vidéki.

Ezek szerint a baloldalnak nem csak a magyar helyesírási szabályainak kötete hiányzik a polcról, hanem a szinonimaszótár is. Mert vidéki származásúként, de közel harminc évet a fővárosban leélve, majd most újra távol a fővárostól, kikérem magamnak ezt a vidékizést. Mennyivel ér többet egy pesti? 

(Egyébként pont azért költöztem el vidékre, mert itt még mosolyognak rád, és kedvesek az emberek. A fővárosban meg sajnos egyre több az ilyen, magát felsőbbrendűnek, világpolgárnak képzelő egyed.)

Ezt írja a színészként nem befutott, majd a 168 Óránál sem éppen fényes karriert befutó, most saját bevallása szerint a Pesti Magyar Színházban dolgozó sajtós Vidnyánszkyról.

„Ismeri a szavakat, nincsen akcentusa, de a szocializációja, a kultúrája, a gyökerei, a reflexei miatt nem érti azokat a metaforákat, amelyeket mi, és nem ismeri a budapesti-városi tolvajnyelvet. Azt, amelyen mi, a XX. századi világvárossá lett főváros polgárai nevelkedtünk, amelyet mi félszavakból, ő meg egész mondatokból sem.”

Ok Boomer! Köszönjük. Ha téged és veled hasonszőrű társaidat a budapesti tolvajnyelv minősít, az tesz azzá, akik vagytok, akkor nincs miről beszélnünk. Vágod? (sarcasm off)

Ahogy a hippifesztivált tartó diákoknak is lenne még mit tanulniuk, mert láttam az adománygyűjtő oldalukat. A „freeSZFE support” formanyomtatványt is. Ezek szerint mind a Royal Albert Hallban szeretnétek fellépni, mert a mi színházainkban szívesebben hallom a támogatás szót, mint a support-ot, és a szabad is jobban hangzik, mint a free. Persze mit várunk az olyan „tüntetőktől”, akiknek az egyik legfontosabb kérése a powerbank. Minden korábbi forradalmár forog a sírjában.

Egyébként miközben az utcán csöveztek, a színiakadémia lemondott, de még hivatalban lévő szenátusa szeptember 8-án tárgyalóasztalhoz ül a Vidnyánszky-féle illegitim kuratóriummal, amelyet úgymond „nem fogad el”. Most akkor kivel tárgyalnak? A diákság elutasítja a Vidnyánszky-féle kuratóriumot, a távozó szenátus viszont tárgyal vele, holott illegitim?

Értitek ti ezt egyáltalán, mekkora az ellentmondás? Most akkor mi ez a hiszti? Ennél nagyobb szereptévesztést még nem látott a színházi világ!

https://jp.blogstar.hu/./pages/jp/contents/blog/99766/pics/lead_800x600.jpeg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?