Blogolj!

Botka barátsága – avagy a hátraarcban nincs totojázás

Pintér M. Lajos

Szeged balliberális polgármestere egykoron „akarom is, meg nem is; merem is, meg nem is” Vaci Laciként híresült el a politikában. Tanulságos viszont, mily kevéssé vacillál, amikor nehéz helyzetbe került vagy „kínossá” vált (ex)szövetségesei mellől kell elsasszézni. „Cserbenhagyásos politikai gázolásnak” tűnő minivillanások a napfény városából...

Fotó: MTI/Soós Lajos

Hír 1: 2017. június 14.:

Egy budapesti étteremben a NAV különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt őrizetbe vette Czeglédy Csaba szombathelyi képviselőt (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt), az MSZP és a DK ügyvédjét, Botka László akkori szocialista miniszterelnök-jelölt szoros szövetségesét, aki számos ügyben látta el a szegedi MSZP-s polgármester jogi képviseletét is.

Botka László miniszterelnök-jelölt gyorsreakciója: „Czeglédy Csaba ügyvéd, szocialista politikus őrizetbe került. Amennyiben ez is egy a korábbi évek és a közelmúlt politikailag megrendelt rendőrségi akciói közül, akkor azoknak kell felelniük, akik ebben részt vettek. De amíg ez kiderül, felkérem az MSZP Etikai Bizottságát, hogy vizsgálja ki az ügyet. A párt vezetését pedig arra kérem, hogy függessze fel az ügyvédi irodával kötött keretszerződését, amíg az ügy nem rendeződik.”

Az MSZP és a DK (azaz a baloldal meghatározó pártjainak) vezető politikusai körében óriási a felzúdulás a villámgyors kihátrálás, a szolidaritás teljes hiánya miatt, szinte mindenki demonstratív módon kiáll ugyanis Czeglédy mellett (Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila, Gőgös Zoltán, Gréczy Zsolt, Hunvald György stb.).

Hír 2: 2020. július 28.:

Az Origo.hu értesülései szerint (a hírt az MTI is közli) a NAV Szegeden több százmillió forintos áfacsalás gyanújával őrizetbe vette Joób Márton szegedi önkormányzati képviselőt (Összefogás Szegedért Egyesület / ex-MSZP), Botka László (Összefogás Szegedért Egyesület / ex-MSZP) polgármester „bizalmasát”, család- és szociálpolitikáért, illetve sportért felelős tanácsnokot, az MSZP-Párbeszéd korábbi országgyűlési képviselőjelöltjét. A sajtó úgy tudja, az adóhatóság „hosszabb ideje nyomozott a politikus ügyében”.

A Botka László vezette szegedi önkormányzat gyorsreakciója: „Megdöbbenve értesültünk Joób Márton ügyéről, amiről semmilyen ismeretünk nem volt, és amelynek semmi köze nincs képviselői munkájához. Reméljük, hogy a vállalkozói tevékenységével kapcsolatos hír nem igaz, és tisztázza magát a vádak alól.”

Bónusz: bolsevik retus

„Ideje van az árulásnak” – ezt Mester Ákos főszerkesztő írta a balliberális 168 Óra hetilapban még 2009 nyarán, amikor kiderült, eltüntették Gyurcsány Ferenc exkormányfő Botka Lászlóval közös három évvel azelőtti, mosolygós fotóit A szegedi nagyárvíz képeskönyve című, a szegedi polgármesteri hivatal gondozásában megjelent könyv javított és bővített kiadásából. Mester Ákos szerint az eljárás emlékeztet a klasszikus bolsevik módszerre, amikor „a kínossá vált elvtársakat” kiretusálták a történelmi fotókról...

Ezek után már csak egy kérdés marad: tényleg, minek az embernek ellenség, ha olyan barátai vannak, mint Botka László?

https://jp.blogstar.hu/./pages/jp/contents/blog/98368/pics/lead_800x600.jpg
balliberális,baloldal,botka lászló,ellenzék,mszp
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?