Blogolj!

Birkaiskolát indított Márki-Zay miniszterelnök-jelölt

Pintér M. Lajos

Orbán Viktor „potens” kihívói egymás közt: Karácsony Gergely emberbarát méhei után Márki-Zay Péter is állati innovációval rukkolt elő. Rackanyájjal rágatná le a derékig érő gazt Hódmezővásárhely közterületein. Csúcsra jár az alkalmatlanság.

Kormányfőnek álmodja magát a vásárhelyi főjuhász. A mém forrása: Facebook

Egyre izzadságszagúbb az iszapbirkózás a balliberális táborban a miniszterelnök-jelölti pozícióért, hatalmas a tülekedés, ki legyen Orbán Viktor ellenzéki kihívója a 2022-es választáson. A balliberális helyezkedők egymást túllicitálva rukkolnak elő az állati ötletekkel, a józan magyar polgár csak kapkodja a fejét!

Vlogger-Vona vizslakényeztetése és Soproni Tamás cicasimije már a fasorban sincs, hiszen Kunhalmi Ágnes Index-dresszbe bújtatott Mazsi kutyussal tüncizik, Karácsony Gergely emberbarát méheket vizionál a fővárosi buszmegállókba, míg Márki-Zay Péter vidékről, azaz vidéken támad: mégpedig „biofűnyíróknak” álcázott birkákkal. A mindenhez is értő álmessiás az általa „vezetett” megyei jogú város kellős közepén, bérházak, iskola és templom szomszédságába vonultatott fel egy több tucat bégetőből álló rackanyájat, hogy 

a gyapjasok majd jól megoldják, amit a város képtelen megoldani: jelesül karbantartják (rágják és trágyázzák) a közterületeken embertelenül burjánzó gazt és dzsumbujt.

A főjuhászt játszó Márki-Zay amúgy nem is állna meg egy körülkerített közterület elbirkásításánál, nemcsak élvezi a juhfelvonulást, de még meg is magyarázza a népnek, micsoda jót tett vele. A materialista keresztény politikus szerint a vásárhelyi birkaprogram nemcsak költségtakarékos, de

„egy rendkívül csendes, halk, zöld, környezetbarát, fenntartható megoldás, tehát [...] amikor Zöld Hódmezővásárhely programot indítunk, klímastratégiát alkotunk, akkor ez egy nagyon jó és követendő gyakorlat lehet”.

Biofűnyírók, avagy birkaiskola Hódmezővásárhely szívében. Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter

Nos, a helyi lakosok többsége másként gondolkodik erről, a környéken élők például konkrétan a bűz miatt panaszkodnak, és többen felvetették: hatalmas szégyen, hogy egy 45 ezres településnek olyan „mintaprojektre” futja, mellyel tulajdonképpen tanyaközponttá degradálja magát. (Persze akadnak, akik nem tudják, sírjanak vagy nevessenek: sokan cinkelik Vásárhely fura urát, se szeri, se száma a neten terjedő vicces, gúnyos, csípős mémeknek – lásd a nyitóképet.) E tekintetben persze a viccpolgármester nem is árul zsákbamacskát, maga bökte ki, a szomszéd falu, a kétezres lélekszámú Székkutas jelentette számára a példát. A jelek szerint cseppet sem zavarja, hogy látványosan összekeverte a szezont a fazonnal, hiszen ami egy kis község szélén jól működik, aligha lehet irányadó egy nagyváros szívében. Márki-Zay persze, úgy tűnik, kicsire nem ad, a nagy meg – egyelőre nem számít neki.

Ha már – akárcsak Karácsony – sorban szerencsétlenkedi el városa fejlesztési projektjeit – legújabban a Modern Városok Program keretében az ötmilliárdos könyvtár-, tudásközpont- és mélygarázs-beruházást –, felavatott egy zsebkönyv-automata és egy hamburgerező bódéból kialakított könyvlerakat után egy birkaiskolát is, vagyis egy rackanyáj belvárosi látványetetésével szúrja ki a fejlődésre, gyarapodásra éhes közösség, azaz a választók szemét.

Mit mondjunk, tényleg állati. Ökörségeikkel egymást múlják alul a balliberális szégyenpolitikusok, akik a 2022-es rendszerváltásról álmodnak. Képességeiket nézve legfeljebb pancserpuccsról lehet szó, de szó se legyen róla!

Hiába, nagy az Isten állatkertje...

Ja, előre rettegünk, mivel áll elő a kampányban Gyurcsányné! Tán (vér)farkast kiált? Vagy Magyarországra szabadítja a szarkakommandót? Ide nekünk az oroszlánt is!

https://jp.blogstar.hu/./pages/jp/contents/blog/98319/pics/lead_800x600.jpg
balliberális,baloldal,birka,ellenzék,előválasztás,Karácsony Gergely,márki-zay péter,miniszterelnök-jelölt,rackanyáj
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?