Blogolj!

Vegye már át a kormány a Lánchíd felújítását!

Pintér M. Lajos

Az össze-vissza beszélés és a tökörésző szerencsétlenkedés magasiskolája, amit a Karácsony-féle balliberális főváros művel. A magyarságnak szüksége van a Lánchídra, ideje lenne odacsapni!

Fotó: MTI

Nyúlik, nyúlik, nyúlik a Lánchíd rendbetételének ügye, mint az a bizonyos rétestészta. A Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat egyre csak halogatja a halaszthatatlant, és miközben pénzért rinyál a kormánynál, még mindig nem írta ki a közbeszerzést, amivel hónapok óta adós. Ergo a tender ajánlatainak ismerete nélkül nem is lehet teljesen tisztában a beruházás költségeivel, ami igencsak pikánssá teszi a politikaicirkusz-szagú hisztis kunyerálást. A budapesti illetékesek egyszer arról értekeznek, alaposan meg kell fontolni még a kiírás részleteit, másszor beharangozzák, hogy jövő héten (melyiken is) érkezik a pályázat, de közben a béna bábák közt mintha elvészne a gyermek.

Egy biztos: a létfontosságú projekt nem halad, a „gondos” gazdáról meg süt a gondatlanság. Na, erre a Mekk mesterkedésre unt rá most a kormánypártok fővárosi képviselőcsoportja!

Lánchíd-gate: egyre érthetetlenebb a főváros szerencsétlenkedése

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. A budapesti Fidesz most azon lamentál, vajon Draskovics Tibor vagy Tüttő Kata nem mond igazat. Netán egyikük se. Hiszen a Lánchíd felújítása körüli fővárosi hercehurca körül csak egy biztos: a bizonytalanság.

Ha a közbeszerzés kiírása tovább húzódik, akkor racionális lépés lenne a kormánytól, ha átvenné a Lánchíd felújítását a fővárosi vezetéstől

– ezt a Fidesz-KDNP budapesti képviselőcsoportjának vezetője jelentette ki a Kossuth rádiónak.

Láng Zsolt úgy fogalmazott: a felelősök össze-vissza beszélnek. Emlékeztetett, Draskovics Tibor a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatóságának elnöke szerint azért tart ennyi ideig a kiírás előkészítése, mert át kell nézni, mire van pénz, és mire nincs. Ehhez képest Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettes meg azt mondta, hogy semmin nem változtattak a Tarlós István korábbi főpolgármester idejében már közzétett kiíráson. Tüttő be is jelentette, hogy még júliusban kiírják a feltételes közbeszerzést, amelynek késését azzal indokolta, hogy bizonytalan volt, hogy a felújításra fordítandó összeget a kormány kiutalja-e a főváros részére – sorolta.

A Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja amúgy nem érti Tüttő Katát, hiszen a kormány tavaly év végén teljesen egyértelműen kijelentette, hogy megkapja az új vezetés a pénzt. Ez olyan kormányülésen is elhangzott, ahol Karácsony Gergely főpolgármester is jelen volt – jegyezte meg Láng Zsolt.

Aki fején találta a szöget. A nemzet jelképe, Budapest büszkesége, a fővárosi közlekedés ütőere nem lehet az enyészeté. Az óra ketyeg. Gyorsan és biztosan lejár(t) Karácsonyék ideje! Ha jót akar (márpedig jót akar), vegye már át a kormány a Lánchíd felújítását!

https://jp.blogstar.hu/./pages/jp/contents/blog/98098/pics/lead_800x600.jpg
BKK,Budapest,Draskovics Tibor,Fidesz,Karácsony Gergely,közlekedés,Lánchíd,Láng Zsolt,tömegközlekedés,Tüttő Kata
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?