Blogolj!

Lewis Hamilton egy igazi BaLoM!


Mondaná ezt a Brian élete beszédhibás Pilátusa, és milyen igaza lenne! A Forma-1 többszörös világbajnoka kiváló pilóta, ezt kár vitatni. De nem véletlenül állítja a mondás: A suszter maradjon a kaptafánál!

Ez a drága jóember most minden Fekete... Bocsánat, ez itt nem a newyorktimes! Tehát. Ez a drága jóember most minden fekete gondját akarja a vállára venni. De amennyire jó pilóta, annyira pocsék gondolkodó.

A hatszoros világbajnok a Stájer Nagydíjon aratott győzelme után a Forma–1 és a Mercedes vezetését méltatta, ugyanakkor kritizálta a mezőny többi csapatának többségét. Hogy miért?

A Forma-1 vezetése kiállt és nyíltan közölte, hogy részt kívánnak venni a rasszizmus elleni harcban, és nagyszerű volt látni, hogy a Mercedes is így tett. De egyetlen másik csapat sem mondott semmit. Láttuk, hogy a Red Bull szerelői letérdeltek, ami szintén nagy dolog volt. Viszont hiába van több ezer dolgozója a Ferrarinak, mégsem hallani, hogy szembenéznének a helyzettel, és hogy hogyan kezelnék ezt a jövőben

– mondta Hamilton, aki szerint a Forma–1-nek és a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) is fontos szerepe lenne abban, hogy elősegítsék a változást.

Ez a térdelgetés eleve egy rohadt nagy baromság. Letérdelünk lánykéréskor, amikor imádkozunk, régebben lovaggá ütéskor. De ebben az esetben ez egy megalázkodás. Amit semmi sem indokol.

Azt hiszem, nagyon sokan nem is tudják igazából, mi a probléma, vagy tagadják, hogy egyáltalán lenne bármi gond. Ezért is indítottam el a mozgalmamat

– folytatta a The Hamilton Commissionra (A Hamilton Bizottság) utalva, amely a sokszínűség felé nyitást hirdeti a motorsporton belül.

És itt a logikai bukfenc. Sokszínűség? Éppen most akar mindenkit beleerőltetni a térdelgetésbe. Hogy mindenki úgy gondolkodjon, ahogy ő. Ez nem sokszínűség, hanem éppen az ellenkezője.

Amúgy pedig, ha a Ferrari találna egy fekete pilótát, aki köröket ver Hamiltonra, vagy akár csak megközelíti, az nem kapna lehetőséget a bizonyításra? Ha egy színesbőrű mérnök olyan autót tervezne, ami megtörné a dögunalmas Mercedes hegemóniát, annak ajtót mutatnának bármelyik csapatnál, csak mert fekete? Ugyan már. 

Na meg azért ne rúgjanak már ki egy tehetséges fehér bőrszínnel született valakit, hogy a helyére felvett, kevésbé jó képességű emberrel „színesebb” legyen az F1.Arra ott vannak az autók.

Ezt Lewis Hamilton sem gondolhatja komolyan! Vagy ha mégis, akkor tényleg egy igazi BaLoM, és dobjátok a padlóla. De dulván!

https://jp.blogstar.hu/./pages/jp/contents/blog/97707/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?