Blogolj!

Bezzegrománia: vírustagadó asszisztensnő terjesztette a fertőzést

Pintér M. Lajos

Bemutatkozik a balliberális politikusok, közéleti szereplők által a magyarországi állapotokkal szembeállított, sokszor az egekig magasztalt román egészségügy. Előre szólunk: nincs benne köszönet!

Illusztráció: pixabay.com

Tombol a koronavírus Romániában, keleti szomszédunk az áprilisi járványcsúcshoz hasonló esetszámokat produkál az utóbbi hetekben, napokban. Szerdára 555 új fertőzöttet azonosítottak az országban, ami egyenesen negatív rekordnak számít, az aktív fertőzöttek száma 7559-re emelkedett, ami szintén több, mint bármikor korábban. Szóval nagy a baj – de hát mit várhat az ember, ha nem csupán a mezei honpolgárok zöme tesz magasról az egészségügyi előírásokra, de még a kórházi szakszemélyzet tagjai között is akad olyan, aki durván összeesküvés-elméletes, azaz nem hisz a Covid-19 létezésében?

Ilyen nincs, de: „Bezzegromániában” tényleg van. Mutatom!

Két kollégáját és négy másik pácienst fertőzött meg koronavírussal a temesvári CFR-kórház egyik asszisztensnője. Eddig, azaz eddig. A felelőtlen egészségügyi dolgozóról kiderült, hogy annak ellenére „erősíti” (gyengíti?) az állami gyógyító szektort, hogy a világszerte rohamosan terjedő tévhitek foglya: azaz konkrétan vírusellenes – írja a Főtér.ro portál. Ennek szellemében úgy végezte áldásosnak nehezen nevezhető tevékenységét az egészségügyi intézményben, hogy fittyet hányt a szabályokra, nem tette meg a szükséges óvintézkedéseket, így például maszkot sem hordott. Mert csak. Minek is az, ugyebár.

A Főtér.ro megjegyzi, a helyzet járványügyi kivizsgálása még folyamatban van, tehát bőven benne van a pakliban, hogy másokat is megfertőzött az alkalmatlan asszisztensnő. És ha még ez nem lenne elég (nem elég?), egy friss alkotmánybírósági döntés nyomán az érintett hölgy néhány nappal beutalása után annak ellenére is szabadon távozhatott a kórházból, hogy még nem gyógyult meg. Románék talányos talárosai szerint ugyanis akarata ellenére (mi van?) senkit sem lehet kórházban vagy karanténban tartani. Nem férne össze a fene nagy demokráciával és jogállamisággal, na!

Bár a brutális esetet aligha ússza meg szárazon (fegyelmi eljárás indult, bűnvádi feljelentést is megeshet ellen), asszisztensnőnk is tulajdonképpen mehetett, amerre látott, hadd szórja a Covid-magot keresztül-kasul, merre csak vezet az útja. Kicsire nem adnak, nagy meg nem számít, legalábbis a jelek szerint.

Mondom én, tombol a koronavírus Romániában. Miért nem lepődünk meg rajta?

https://jp.blogstar.hu/./pages/jp/contents/blog/97413/pics/lead_800x600.jpg
egészségügy,koronavírus,Románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?