Blogolj!

A románoknál sokan még most sem értik a maszkhasználatot


Románia a szürrealitás és ellentmondás országa, nem csoda, hogy általában nem értjük, hogy mi folyik ott náluk. Legutóbb a rend fegyelmezett őrei alkottak olyat, ami előtt értetlenkedve állunk.

Történt ugyanis, hogy a kedves rendőrök megállítottak egy buszt, amiatt, hogy a sofőr nem viselt maszkot. A férfi nem volt hajlandó megmutatni iratait, mert kifogásolta, hogy miért kérik számon rajta a maszk viselését, miközben még a rendőr sem hordja.

Több sem kellett az egyenruhásoknak, kattant is a bilincs, majd szépen betessékelték a sofőrt a rendőrautóba.

A járókelőknek persze nem tetszett a dolog, ment is a videózás és a kiabálás, emiatt pedig két ember még pénzbüntetést is kapott.

Rendőrszemmel nézve valószínűleg ez így rendben is van. Megvan a bünti, minden el van intézve. Az persze kicsit sem probléma, hogy többek között a rendőrségnek kéne példát mutatnia. Hiába sunnyogja el valaki a maszkhasználatot, ha a hatósági személyek ugyanazt a hibát követik el… Persze magukat nyilván nem büntetik meg, viszont a végeredmény ugyanaz lesz: a védekezés elbagatellizálása. Úgy tűnik több hónap sem volt elég megérteni…

Halkan megsúgom, hogy csak az elmúlt huszonnégy órában 420 új beteget regisztráltak az országban és huszonegy ember halt meg… Nem véletlen, hogy nem csitul a koronavírus-járvány Romániában, ha ilyen a hozzáállás. És valószínűleg egy jó darabig nem is fog.

Címkék: Románia
https://jp.blogstar.hu/./pages/jp/contents/blog/97170/pics/lead_800x600.jpg
Románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?