Blogolj!

Novák Katalin nőies eleganciával égette szénné a tutyimutyi Karácsonyt

Pintér M. Lajos

Ne gumicsontokkal dobálózzon, és ne tököljön már a balliberális főpolgármester, mert ha így folytatja, a káosz maga alá gyűri Budapestet a nemzet Lánchídjával együtt – okított az államtitkár, Fidesz-alelnök.

Fotó: MTI

Nőies eleganciával, finomsággal, kecses bájjal és harmonikus határozottsággal küldte el Novák Katalin Karácsony Gergelyt pont oda, ahová való.

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Fidesz-alelnök az ATV Egyenes beszédében adott ingyen leckét a szánalomharcos szégyen-főpolgármesternek, amennyiben megmutatta, hogy Magyarországon is néha a leány (pontosabban az asszony) a legény a gáton!

A pengeéles Novák Katalint Simon András műsorvezető azzal igyekezett sarokba szorítani, hogy ha már vidékről Budapestre költözvén fővárosi lakossá vált, ugyan, lenne szíves elítélni, hogy a gaz, galád Orbán-kormány szenvtelenül szorongatja Budapestnek népét. Például azzal, hogy hagyja, az enyészet martalékává váljon a Lánchíd. Csakhogy az államtitkár remekül kivágta magát, mert – mint mondta – a jelenlegi politikai helyzet neki nem azt mutatja, hogy itt öncélú szkanderezés folyna.

„Azt tapasztalom meg – és ez még engem is politikusként is meglep –, hogy mennyire természetes tud az lenni, hogyha a dolgok működnek, hogyha van egy olyan döntéshozásra képes vezetője a fővárosnak, aki egyszerűen meghozza azokat a döntéseket, amelyek szükségesek, és minden megy mint a karikacsapás, vagy a dolgok a rendes kerékvágásban haladnak”

– méltatta Tarlós István nevének említése nélkül Budapest előző vezetését. Novák Katalin szerint ezt a természetesen tökéletes, olajozott működést oly könnyű megszokni, hogy fel sem tűnik, ám ha véget ér, akkor

„döbbenet, hogy tulajdonképpen mennyire kevés idő elég ahhoz, hogy kiderüljön, hogyha egy döntésképtelen vezető van egy fővárosnak, vagy egy városnak, vagy egy szervezetnek az élén, akkor a döntések nem időben való, nem határozott meghozatala, vagy a cselekvés képességének a hiánya az pedig milyen gyorsan tud káoszhoz vezetni”.

Emlékeztetett, Budapestnek 180 milliárd forintnyi állampapír-állománya van, érthetetlen tehát, a szivárványos, erőtlenke vezetése miért nem kezd végre bele a Lánchíd felújításába: miért halasztják a halaszthatatlant.

„Lehet az az érdek, hogy szkanderozgassunk, a főváros oldaláról, lehet az az érdek, hogy azért ne történjen semmi, mert itt most politikai meccskert kell előtérbe helyezni, és mindent úgy kell feltüntetni, mint hogyha azért nem történne meg, mert a kormány ezt akadályozza, de én budapesti polgárként azt várnám el, hogy a főváros tegye a dolgát, a főváros vezetése is tegye a dolgát, és a főpolgármester is tegye a dolgát. Ha egy felújításra van szükség, azt ezt tegye meg, ha rendet kell tenni valahol, akkor tegyen rendet, ha döntéseket kell hozni, hozzon döntéseket, álljon a sarkára, legyen határozott, és mutassa meg a cselekvőképességét. Én ezt várom, és ennek a hiányát egy fővárosban is tapinthatóan érzékelem”

– forrázta le a tehetetlen Karácsonyt és balliberális szörnykoalícióját.

Novák Katalin végül azzal adta meg a kegyelemdöfést a cselekvőképességből és a határozottságból is felmentett balsorsúnak, hogy ne olyan gumicsontokat dobáljon, hogy ősztől kezdődjön 9 órakor az iskola Budapesten. Egyelőre nem tudni, lesz-e második hulláma a járványnak, és ha igen, mennyire lesz súlyos:

„ez klasszikusan nem az a dolog, amiben neki most döntést kell hoznia, viszont van rengeteg olyan döntés, szerintem halmozódnak a döntések az asztalán, amikkel viszont haladni kellene azért, hogy Budapest egy élhető város maradjon”

– végezte ki a rakás szerencsétlenséget.

Talált, süllyedt. Technikai KO-val győzött Novák Katalin. Képzavar ide vagy oda: ez jó mulatság, férfimunka volt!

https://jp.blogstar.hu/./pages/jp/contents/blog/97023/pics/lead_800x600.jpg
Karácsony Gergely,Novák Katalin
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?