Blogolj!

A jogállamiság meggyalázása a fake news-gyáros Sargentini-fröcsögés szentesítése

Dorogi László

Csillagos ötösre vizsgázott képmutatásból az Európai Unió, most meg jóízűen majszolhatja a csicskalángost, ami remélhetőleg majd megüli a pocakját.

Fotó: AFP

Emlékeznek még arra, amikor jött ez az ocsmány holland banya, kinek nevét még a szánkon sem ejtjük ki, és írt egy fiktív jelentést "a magyar demokrácia sírba tételéről álá Orbán Viktor end dö Fidesz"? Persze, hogy emlékeznek. A Sargentini-jelentés a liberális ballib körökben mennyei imává nemesült, a konzervatív jobboldalon szitokszóvá degradálódott. Aztán meg kiderült, hogy egy ocsmány csalás, puszta Magyarország-ellenes boszorkányüldözés az egész doksi.

Ezek után ésszerű lenne a komplett kamukönyv megsemmisítése, de a precedens értékű ügyben majd csak év végén, legkésőbb jövő év elején dönthetnek a brüsszeli bürokraták. Varga Judit, igazságügyi miniszter kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában beszélt arról, hogy az Európai Unió Bírósága hétfőn tárgyalja Magyarország megsemmisítési keresetét a jogsértő szavazat számítással elfogadott Sargentini-jelentéssel szemben, miután a tartózkodó szavazatokat nem számították bele a hetes cikket elindító, kétharmados határozat elfogadásába.

Na már most itt az lesz, hogy elkezdődik az őrült nagy pélóméregetés. Ugyanis, az EP szerint a tartózkodó szavazatokat csak félre kell söpörni egy ilyen jellegű szavazás során, mint a szikkadt zsemle morzsáit az uzsonnázó asztalról és csak az igeneket, valamint a nemeket kell egymással szembe állítani. De akkor mi van a tartózkodókkal? Az ő állásfoglalásuk már nem is számít? Úgy fest, Brüsszelben nem.

Pedig a szabályok értelmében a leadott szavazatokból kell az igenek kétharmados arányát elérni, viszont a tartózkodás is egy szavazatnak számít, tehát azokat is bele kell számolni a végső eredménybe.

Könnyen és érthetően: az EP csalt a szavazás során.

A magyar kormány álláspontja egyértelmű az ügyben, miszerint a tartózkodó szavazatok figyelmen kívül hagyásával sérül a képviselői szabadság, és ezzel a demokrácia is, hiszen az egy tudatos döntés eredménye, hogy valaki igen, nem vagy a tartózkodás gombot nyomja-e le. A lényegre Varga Judit tűpontosan világított rá:

"Én úgy gondolom, hogy azokban az időkben, amikor a (...) jogállamisági vizsgálatok csúcsra vannak járatva az Európai Unióban, akkor nemcsak a tagállamok felé kell elvárás legyen a jogállamiság elvének tiszteletben tartása, hanem az európai intézmények felé is."
Kettős mérce, liberális unió a neved.
https://jp.blogstar.hu/./pages/jp/contents/blog/97022/pics/lead_800x600.jpg
Európai Parlament,európai unió,Judith Sargentini,Sargentini-jelentés,Varga Judit
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?