Blogolj!

Kínos „malőr”: Hitlert méltatta a gyurcsányista polgármester (videó)

Pintér M. Lajos

Nézzük csak és ízlelgessük, hogyan is néz ki László Imre életének legszerencsétlenebb mondata!

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Megnyomta az önmegsemmisítő gombot Újbuda gyurcsányista polgármestere. László Imrének a képviselő-testületi ülésen sikerült egy olyan eszmefuttatásba beleszaladnia, melynek lényege az lett, hogy Adolf Hitler munkásságát méltatta. Azt mondta, a Führer megérdemelten lett a Time magazinban az év embere, mert elvitathatatlanok a Németországért tett cselekedetei. Igaz, az évszámot elrontotta, mert 1936/37-ről beszélt, miközben Hitler 1938-ban kapta meg az elismerést – amikor már meghozta a zsidóellenes törvényeket, és megírta a náci eszmékről szóló hírhedt művét, a Mein Kampfot is...

„36-ban vagy 37-ben a Time magazin Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg. Mert az a munkája, amit addig kifejtett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta, méghozzá látványosan, a világgazdasági válság után. Aztán ami utána történt, az már nem igazán fér ebbe a képbe bele”

– hangzott a DK-s polgármester hajmeresztő dicshimnusza.

Miután a Hír TV pénteken robbantotta a botrányt, a balliberális politikus lemondott más választása nem lévén nyilvános bocsánatkérésbe menekült.

Zsidó családból származom. A nagyszüleim, három nagybátyám és két nagynéném soha nem jöttek haza Auschwitzból, csak édesanyám részesült ebben az isteni szerencsében. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy én Adolf Hitlert mentegettem. Éppen arra hoztam őt példaként egy közterület átnevezésére vonatkozó indítvány kapcsán, hogy minden történelmi személy munkásságát csak egyben, egészben lehet nézni. Aki náci diktátorként, milliók gyilkosaként – többek között családom egy részének gyilkosaként is – vonult be a történelembe, azt nem lehet utólag ilyen vagy olyan időszakokra hivatkozva mentegetni. Ebben az ügyben ugyanakkor akaratomon kívül nagyon rosszul, könnyen félreérthetően, meggyőződésemmel ellentétesen fogalmaztam, azt gondolom, ez volt talán életem legszerencsétlenebb mondata”

– írta többek között.

Azt már mi tesszük hozzá: a szerencsétlen eset is jól mutatja, a suszternek érdemes a kaptafánál maradnia, jelen esetben súlyos következményekkel járhat, ha egy orvos felcsap amatőr történésznek. Ha hallgatott volna, tán bölcs, de legalábbis bölcsebb maradhatott volna...

https://jp.blogstar.hu/./pages/jp/contents/blog/96861/pics/lead_800x600.jpg
Adolf Hitler,dk,László Imre,Újbuda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?