Blogolj!

Az el nem mondott beszéd ereje


Az Európai Parlamentben történtek tipikusan annak az iskolapéldája, amikor a hiszti találkozik a meggondolatlansággal. Vagy a demokrácia a demokrácia látszatával.

Még mindig érthetetlen, hogy egy világjárvány kellős közepén Brüsszel miért foglalkozik a sárdobálással ahelyett, hogy az emberek életét védené…De most nem is ez az érdekes, hanem ami csütörtökön történt. Pontosabban nem történt.

Varga Judit beszéde ugyanis nem hangzott el, nem hangozhatott el, mivel David Sassoli, az Európai Parlament elnöke egyszerűen visszautasította az igazságügyminiszter kérését, hogy részt vehessen a vitán.

Navracsics Tibor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem honlapján több pontba szedve is kifejtette, hogy ez a húzás miért is tett keresztbe a demokráciát hirdető, de azt nem gyakorló Brüsszelnek:

Az Európai Parlament elnöke kommunikációs csapdába manőverezte magát: ha Orbán kérésének engedve lehetővé teszi Varga Judit részvételét, akkor ez egyértelmű meghátrálás, ha nem engedi meg, akkor pedig megfosztja a magyarokat a megszólalás lehetőségétől. A magyar kormány pedig, éppen ellenkezőleg, rosszul már nem jöhet ki a vitából: ha Varga Judit ott lehet, elérte a célját, ha nem, akkor pedig az Európai Parlament megfosztotta attól, hogy elmondja álláspontját az őt érintő kérdésben.

Talán ezt nem is kell túlmagyarázni. Legfeljebb Sassoliéknak kéne normális magyarázatot adni és nemcsak hisztibe kapaszkodni. Pláne nem akkor, amikor járvány van és emberek élete, megélhetése a tét.

1
https://jp.blogstar.hu/./pages/jp/contents/blog/94873/pics/lead_800x600.jpg
Európai Parlament,Varga Judit
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Ottó 2020-05-18 12:58:34
Tisztelt Hölgyem ( Asszonyom)!
Külcsinét, szakmai tudását, hozzáértését és más művészeti tudását tekintve szerintem nincs még egy ország EURÓPÁBAN és szerte a világban, akinek egy ilyen tökéletes igazságügyi minisztere lenne. De félre az udvarlással. Látva elszántságát ezt a köcsög olasz szarjankót EP parlamentben, aki zaklatja népünket az uniós bíróság elé miért nem lehet citálni. Jogilag szinte alapfokon vagyok. azért valahol várom a médiában válaszát, arra vonatkozóan, hogy saját HAZÁM törvényeit a liberális uniós szarjankóknak van-e lehetőségük és joguk felül írni, mert ha igen akkor szerintem HUXIT választást kell tartani és a hazánkat támadó nemzetek szarjóit ki kell utasítani HAZÁNKBÓL és az általuk átvett piacokról ki kell tiltani őket és diplomatáikat haza kell küldeni.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?