Blogolj!

Ne b@sztassák már Müller Cecíliát!

Dorogi László

Valakinek tényleg nincs jobb dolga annál, mint hogy a kákán is a csomót keresve baszogassa kicsit Müller Cecíliát. Tények következnek. Nem a TV2-n.

Tény 1: Müller Cecília tisztifőorvos asszony a huszonkilenc napja bevezetett járványügyi veszélyhelyzet minden egyes napján kiáll a kamerák elé, állja az újságírók kérdés-sortüzét, türelmesen válaszol minden egyes buta, vagy kevésbé buta okfejtésre és nap mint nap tájékoztat a járvánnyal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, legfrissebb információkról. Állja a sarat, éjt nappallá téve dolgozik.

Tény 2: Müller Cecília tisztifőorvos asszonynak végtelen a türelme. Mással nem igazán tudom magyarázni, hogy nem kelt még ki magából az őt jogtalanul, gyakran aljas és ocsmány módon támadó görények ellen, elviseli a mémeket, vicceket, amelyet vele kapcsolatban, róla gyárt az internet szorgos népe.

Tény 3: Müller Cecília tisztifőorvos asszony irodalmi szempontból nem végzett alapos kutatást csütörtöki sajtótájékoztatója előtt, amikor rendkívüli helyzet ellenére a húsvéti, ünnepi rítusok, rituálék megtartásának fontosságáról beszélt, amivel arra szerette volna ráirányítani a figyelmet, hogy a borzasztóan nyomorúságos körülmények ellenére ne felejtsünk el szeretni és törődni a szeretteinkkel. Megpróbált néhány kedves mondattal lelket önteni a - nagyon helyesen - a négy fal között poshadó emberekbe, hogy ne mindig csak az újabb és újabb halálesetekről és fertőzöttekről kelljen beszélnie.

Tény 4: Márai Sándor és Wass Albert nem egy és ugyanazon személy, ahogy műveik és gondolataik sem azonosak. Legfeljebb helyenként hasonlóak. Müller Cecília Máraitól idézett szabadon, szösszenetét Wass Albertnek tulajdonította. Ez hiba volt, világos mint a nap. De elmehetne már a picsába az, akinek az a legnagyobb problémája 2020. április 9-én, csütörtökön. Húsvéthoz közeledve. Pandémia idején.

Müller Cecília olyan szabadon idézte Wass Albertet, hogy igazából nem is tőle idézett

A húsvéti készülődés jegyében én szeretnék néhány gondolatot azért Önökkel megosztani. Azt mondja a híres költőnk, Wass Albert, hogyha elérkezik az ünnep, akkor ünnepelj egészen. És tisztuljunk meg, bocsánat, hogy szabadon idézem, tisztuljunk meg egy kicsit kívülről és belülről is - mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Címkék: koronavírus
https://jp.blogstar.hu/./pages/jp/contents/blog/93098/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?