Blogolj!

Újra szól a régi nóta: zárják ki a Fideszt a Néppártból!

Dorogi László

Cseppet sem meglepő módon elsők között a momentumos Donáth Anna pattintotta ki Twitterére, hogy az Európai Néppárt tizenhárom tagpártjának elnöke azt kéri Donald Tusktól, csapja ki a Fideszt a pártcsaládból.

Olybá tűnik, az Európai Néppárt liberális blokk felé kacsintgató csoportosulása nem unja az egynyári slágerek bömböltetését. Hogy ezt miből gondolom? Abból, hogy újra szól a régi nóta, miszerint ki kell zárni a csúnya illiberális Fideszt az Európai Néppártból. Oké, oké, tudom én hogy borzasztóan fájdalmas végignézni, ahogy egy nemzeti kormány a népe felhatalmazásával képes mindent megtenni nemzetének fiaiért és lányaiért, miközben nekik ez nem megy, de kezd már kicsit unalmas lenni.

Naná, a koronavírus-törvény csípi a szemüket, amelyet a héten fogadott el az Országgyűlés és amelyre Áder János köztársasági elnök is rábólintott. A probléma ismerős: mivel korlátlan időre hirdette ki a kormány a veszélyhelyzetet és a rendeleti kormányzást, Orbán Viktor megkapta a hőn áhított tejhatalmát. Izé, teljhatalmát. Amúgy a jobboldalinak cseppet sem mondható Karácsony Gergely is, just say.

A levelet két-két belga és svéd, egy cseh, egy finn, egy görög, egy litván, egy luxemburgi, egy holland, egy norvég és egy szlovák tagpárt fejese is aláírta a kezdeményező dán Konzervatív Néppárt kezdeményezésére, de ez talán nem is fontos. A sipítozók újra lenyomták a sérült jogállamiság maszlagot, ezen túl nagyjából annyi a lényege a nyílt levélnek, vagy minek, hogy Magyarországon diktatúra, diktatúra, és még diktatúra is van.

Persze ez a korlátlan időre szóló rendeleti kormányzás is csak azért szúrja a szemét ennek a díszes társaságnak, mert Orbán Viktornak ad felhatalmazást arra, hogy megvédje országát a pusztító koronavírus-járványtól és nem nekik, vagy nem más kebelbarátjuknak. Márpedig az Orbán-fóbiát még a koronavírus győzi le, orvosi tény.

Novák Katalin, család- és ifjúságügyi államtitkár azért a fején találta a szöget az ATV-nek adott nyilatkozatában, amikor megpendítette:

elég furcsa, hogy most, amikor Dániában is közel 3000 koronavírusos és majdnem 100 halott van, éppen a Fidesztől féltik a magyar embereket a messzi északon.

Ez józan paraszti ésszel átgondolva tényleg abszurd.

Címkék: európai unió
https://jp.blogstar.hu/./pages/jp/contents/blog/92768/pics/lead_800x600.jpg
európai unió
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?