Blogolj!

Napi agybaj: koronavírusos betegek szökdösnek a spanyol kórházakból


Mint ahogy azt mi is nagyon jól tudjuk, – na, meg persze az összes józan gondolkodású ember – borzalmas dolgok zajlanak a világban, amióta a koronavírus-járvány „útjára indult” Kínából. Elég csak Olaszországra vagy Spanyolországra gondolni, ahol olyan állapotok vannak jelenleg, amit szinte még felfogni is nehéz, azonban, ha minden jól megy és igen is komolyan vesszük ezt a járványt és összefogunk, akkor remélhetőleg soha nem is kell majd átélnünk még csak hasonlót sem.

Szóval ebből kiindulva, ha adott legalább csak egy kicsit is normális ember, akit még ha az nem is izgat különösebben, hogy éppen mi zajlik a világban, az azért már csak foglalkoztatja, hogy a saját hazájában mi történik.

Ha pedig tisztában van vele, mekkora szarban van az országa, akkor azt gondolnánk, hogy csak nem akkora barom az illető, hogy még tovább tetőzi a bajt.

Nos úgy látszik, hogy ezt nem mindenki gondolja így, kiváltképp azok a spanyol állampolgárok nem, akik igazoltan koronavírussal fertőzöttek, de úgy gondolák, hogy szépen lelépnek a kórházból, tök mindegy, hogy ezzel hány ember életét veszélyeztetik, vagy mennyivel növelik a már így sem kevés fertőzöttek számát. Merthogy jelenleg ezzel kell a spanyol rendőröknek foglalkozniuk, hogy az ilyen félkegyelműeket megtalálják és visszavigyék a kórházakba.

Minderről Jose Ángel González, a spanyol rendőrségi igazgató egy keddi, madridi sajtótájékoztatón számolt be. Elmondása szerint számos intézményből számos fertőzött szökött meg, ez pedig hatalmas munkát ad az őket felkutató és visszaszállító biztonsági szolgálatoknak.

Tehát az a legdurvább az egészben, hogy még csak nem is egy-két elszórt esetről van szó, hanem folyamatos szökdösésekről, biztos, ami biztos alapon, még különböző helyszínekről is beszélünk.

González azt is elmondta, hogy nem csak megszökött betegekkel gyűlik meg bajuk, hanem azokkal a felelőtlen honfitársaikkal is, akik megszegik a másfél hete kihirdetett kijárási korlátozást. Mint mondta legutóbb egy nap alatt összesen 80 „felelőtlen és szolidaritásra képtelen” embert kellett letartóztatniuk emiatt.

Arról egyébként nem esett szó, hogy milyen büntetésre számíthatnak – ha kapnak egyáltalán – a kórházból megszökött fertőzöttek. Reméljük, hogy nem marad következmény nélkül ez az undorító és felelőtlen húzásuk…

(Borító: apnews.com)

https://jp.blogstar.hu/./pages/jp/contents/blog/92333/pics/lead_800x600.jpeg
beteg,kórház,koronavírus,Spanyolország,szökés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?