Blogolj!

Gyökértelen Ujhelyi és az ő tengermély komcsi gyökerei


Brüsszelita Pista azt találta mondani, akkora őskövület, hogy nem tudna kilépni az MSZP-ből, legfeljebb az MSZP belőle. Szolzsenyicin után szabadon: fején találta a szöget a rókavigyorú vörös.

Fotó: MTI/Kovács Attila

„Nem leszek áruló. Nem vagyok ez a típus, ráadásul régebben és mélyebb gyökerekkel vagyok a szocialista pártban, mint sokan mások”

– mondá Ujhelyi István, a szegfűsök egy szál EP-képviselője az Azonnalinak arról, átigazolna-e Gyurcsány DáKó-brigádjában a többi menekülő Maszop-oszlop után.

Annyiban egyetértünk vele, hogy nem lesz áruló, hiszen elég sok mindent sikerült már elárulnia politikai pályafutása során, és van, amit permanens forradalmi módra árul nagy lelkesen. (Lásd még: Magyarország érdekei a nemzetközi „hadszíntéren” esete az egy tál lencsével = pillanatnyi ellenzéki népszerűség.) A szoci pártköpönyeget legalább – állítja épp – nem óhajtja forgatni, hisz már 1993 óta – vagyis 18 éves kora óta – az MSZP tagja.

„Én már itt egy őskövületnek számítok”, azaz maximum az MSZP tudna kilépni belőle

– magyarázza a szegedi neo-Lenin-fiú, aki e mondatán keresztül azzal is „elbüszkélkedett”, hogy a pártoskodáson és a politizáláson kívül rendes és értelmes munkát tehát egész felnőtt életében nem kellett végeznie, mert midőn „megért”, azonnal megélhetési szocinak állt. (A politikai pletykák szerint amúgy előbb máshol kopogtatott, de úgy tűnt, ott kívül tágasabb, így virágzott ki a szegfű.)

Szóval az van, hogy muszáj egyetértenünk: Ujhelyiben tényleg nagyon mélyek azok a bizonyos gyökerek, százéves történelmi mélységből, a virtigli komcsi mentalitásból fakadnak. Abból, amit oly tökéletesen jellemzett a bölcs szerző (nevezzük Szolzsenyicinnek):

„A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

Ennyit a fjordokról no meg az őskövületekről...

Címkék: mszp, Ujhelyi István
1
https://jp.blogstar.hu/./pages/jp/contents/blog/91057/pics/lead_800x600.jpg
mszp,Ujhelyi István
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
kata 2020-02-28 20:34:48
Az áruló jelző beleégett ennek a semmirevaló komcsinak a pofájába! Mióta Brüsszelben van, permanensen a magyarok ellen "dolgozik". Az, hogy nem árulná el a maszopot, még az sem biztos! A sunyi róka csak idő kérdése, elkezd osztani, szorozni,és ha arra jut, hogy saját boldogulása melyik pártban biztosabb, azonnal átlép a degeneráltak koalíciójába! Erre a mérget be merem venni! És majd jönnek az ideológiai magyarázatok, de az már nem fog segíteni rajta. Micsoda aljas boszorkánykonyha pöfög az ellenzéki oldalon! Remélem 2022-ben óriási lebőgés lesz a vége!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?