Blogolj!

A gyönyörű szőke színésznő is megszólalt Marton-ügyben


Oroszlán Szonja, akit soha, semmilyen inzultus nem ért Marton László részéről...

"Dolgoztam Marton Lászlóval, négy éven keresztül" - írja a facebookon Oroszlán Szonja. Azt viszont nem írta ki, hogy #metoo! Józan paraszti ésszel írt viszont arról, hogy "igenis tehetünk róla, ha egy férfi félreért minket."

Egyre magasabbra csapnak a Marton-ügy hullámai. Úgy tűnt, hogy józan paraszti ésszel itt már nem megyünk semmire, hiszen a minden bizonyíték nélkül, pusztán a szavak ereje által előadott vádak alapján a liberális társadalom rögvest keresztre feszítette Marton Lászlót. Több évtizeddel az állítólagos cselekmény után...

És akkor megszólal egy nő. Egy gyönyörű szőke nő. Egy gyönyörű szőke színésznő. Egy gyönyörű szőke színésznő, aki évekig együtt dolgozott a megvádolt Marton Lászlóval. És aki már csak a kinézete miatt is egymaga nagyságrenddel több - ma pc-ül - szexistának mondott megjegyzést kaphatott élete során, mint mindazok összesen, akik Marton Lászlót vádolják, gyalázzák.

És ez a gyönyörű szőke színésznő, vállalva és tudva, hogy célpontja lesz a trendi #metoo-s örjöngőknek, józan paraszti ésszel leírja, hogy mi a gáz ezzel az egész őrülettel. 

Íme, Oroszlán Szonja tanulságos facebook bejegyzése:

"Sziasztok.

Még soha nem írtam cikket az internetre. Semmilyen véleményt nem nyilvánítottam, mert azt gondolam, hogy hagyni kell az embereket gondolni, amit gondolni akarnak. De most muszáj beszélnem.

Színésznő vagyok. Soha nem akartam az lenni. Művész családban nőttem fel, színészekkel körülvéve, meg persze színházzal, zenével, filmekkel, stúdiózással. Megszokod. A tiéd lesz és elkezdesz benne lubickolni. Aztán megtanulod élvezni és szeretni. És utána már imádod és nem létezik más szakma a világon. Ez vagyok én.

Negyven éves voltam idén. Soha nem fordult elő velem, hogy egy fiú, egy férfi, egy szakmabeli, egy rendező, egy producer, egy blablabla, hímnemű egyén erőszakoskodott volna velem. Én nem tudom kiírni a falamra, hogy “Me too”, mert sosem éltem meg ilyesmit. Mindig is - valahogy - tudtam kezelni a helyzetet. Végtelenül egyszerű. Ha egy férfi tiszteletlenül közeledik és elkezdi a nyomulós dumát, ott kell hagyni, ahol van. A férfiak mondanak dolgokat, de nem kell meghallani. Bólogatni kell, hogy jólvan, hallom, amit mondasz, de nem hallom meg. Az ember elmegy a helyszínről, befejezi a beszélgetést. “Mert ez nem tetszik”.

Olvastam egy cikket a múlt héten. Nem ismerem a lányokat, de nem is ez a lényeg. Filmes asszisztensek voltak, régesrég történt az eset, kis halak voltak egy nagy tóban. Ha egy “főmufti” meginvitál a szobájába, ami egy lakás gyakorlatilag - fürdőszoba zuhannyal mindenképp van benne -, nem megyek oda és főleg nem megyek be. Nem megyek be!!! Ha már bemész “tiszteletből”, mert a “főnököd” és nem akarsz “tiszteletlen” lenni, majd a pasi levetkőzik és azt mondja, hogy menjünk a zuhanyba hancúrozni, miért maradsz ott? Vagy ha ott találod magad, mert ténylegesen hiszel abban, hogy az ember alapvetően jó, akkor is nevetsz, mert egy vadbaromról van szó és elmész onnan. Mi az, hogy valaki ott marad és végighallgatja, ahogy a főnöke és egy másik asszisztens “hancúroznak” a zuhanyban? Állj fel csajszi és menjél el onnan!!!!

NIncs az a karrier, pozíció, szerep stb, amiért egy nőnek bármit is adnia kellene a foglalkozásán kívül.

Amióta a pályán vagyok, én vagyok az ügyeletes “szőke bombázó”. Megint el kell, mondjam, nem az én szerepköröm szerintem, de boldogan csináltam. Az a lány/nő tudtam lenni, aki sosem voltam. Eljátszhattam bármilyennek. Le kellett vetkőznöm néha, de - bármennyire is introvertált alkatnak tartom magam - meg akartam oldani a szerepeket. Musicalekben dobáltam a lábaimat, énekeltem, táncoltam miniruhában, szteppcipőben, jöttem le tollakkal a hátamon a lépcsőn, stb. Adod azt, amit egyébként nem csinálnál, bevállalva egy csomó mindent, amit egyébként nem vállalnál, csak mert színész vagy és bármit megtehetsz. Bármi belefér és ez fenomenális. Miközben én egy baromi konzervatív csaj vagyok.

Dolgoztam Marton Lászlóval, négy éven keresztül. Egyetlen, harmadéves “zenés osztályos”-ként odavett a Vígbe gyakorlatra. Többször ültem mellette a nézőtéren, voltam az irodájában négyszemközt vele, szakmáról beszélgetve. Soha, semmilyen “üzenetet” nem küldött felém, amitől rosszul éreztem volna magam, mint nő, egy férfi társaságában.

Ebben a világban, ahol most divat a női emancipáció, most épp meg vagyunk sértődve férfiakra. Most ki lehet adni, bátrak leszünk és lázadunk. De ez csak minket stresszel. Nem ettől leszünk emancipáltak és erős nők, hanem az önmagunkba vetett hitünktől. 
Igenis tehetünk róla, ha egy férfi félreért minket.

Nem érdekes, hogy mit gondol rólunk a Világ.

Oroszlán Szonja"

Józan paraszti ésszel ehhez nincs is mit hozzátenni, csak annyit, hogy minden normális - a nemi erőszakot elutasító! - férfiember nevében köszönjük Önnek, Oroszlán Szonja!

p.s.: és nem vagyok annyira gonosz, hogy idetegyem az állítólagosan megerőszakolt Sárosdi Lilla fotóját, és mellé azét az Oroszlán Szonjáét,akit viszont saját bevállása szerint sohasem ért inzultus Marton László részéről...

1
https://jp.blogstar.hu/./pages/jp/contents/blog/43998/pics/lead_800x600.jpg
józan paraszt,józan paraszti ésszel,marton lászló,metoo,oroszlán szonja
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
kispotzak 2017-10-27 13:47:55
Jaj, istenem. A józan paraszti ész. Aki azt hiszi, hogy azért, mert vele nem történt meg valami, valaki által, az mással sem történhetett meg sem az illető által, sem más által. És ezt a posztoló józan paraszti észnek nevezi. Én tömény ostobaságnak és rosszindulatnak. Na jó, legyen naivitás.

Oroszlán Szonja dekorativitásának emlegetése, és pláne : összehasonlítása egy másik nőével ocsmány, gusztustalan. Tényleg még ott tartunk, hogy a nagymellű, csinos szőkéket megkívánják a férfiak, ergo ők félhetnek a szexuális inzultustól, de a kevésbé dekoratív nők meg nem?? Akkor, amikor tudjuk, tapasztaljuk, halljuk a hírekben, hogy BÁRKI válhat és válik is áldozattá, inzultálnak és erőszakolnak meg csúnya és szép, sovány és kövér, fiatal és öreg nőket (és férfiakat) egyaránt? Tényleg azzal jön vki, hogy "Sárosdi Lilla olyan csúnya, úgysem kell(ett) senkinek"?! Épphogy le nem írta: inkább örülne... :-(

Oroszlán Szonja végtelenül naív és tájékozatlan és nagyon nem gondolkodik. Művészcsaládban nőtt fel, ebben a közegben. És őt nem inzultálta Marton. Valóban? Komoly, h Martonnak volt annyi esze, hogy egy kolléga, közeli ismerős, netán barát lányát ne zaklassa? És akkor ez bizonyíték arra, hogy egy, a közegben tapasztalatlan, a rendezőt félistennek érző, a jelenlétében remegő hangon megszólaló lányt sem zaklatott? Mi van???

Ráadásul: Oroszlán Szonja írása nem csak egy konkrét személyről szól, akit ő kedvel, akiről ő nem tudja elképzelni, hogy inzultál másokat. Az ő írása arról is szól, hogy _általában_ milyenek a nők és a férfiak. És általában katasztrófálisnak írja le a pasikat - és ezt sem veszi észre.
Szerinte lényegében normális és elvárható egy pasitól, hogy egy fiatal lány kezébe nyomja a farkát, ha a LÁNY olyan hülye, hogy beül az autójába. Szerinte egy lánynak tudnia kell, hogy ha kettesben marad egy férfival (pláne, ha az nem egy munkahely), akkor lényegében BÁRMIT tehet a férfi.

Hát nem. A férfiak ennél sokkal jobbak. Ültem én 4 vadidegen pasival (munkásemberek) késő este egy autóban, csinos voltam, 19 éves, volt, h manökennek néztek az utcán - és egy félreérthető szó, mozdulat nem történt. És ültem egy pszichológussal, aki az egyetemi felvételimre akart felkészíteni, apám vitt el hozzá - és a pasi a második találkozáson már arra célozgatott, hogy mennyire uralkodnia kell magán, ha lát. És tapiztak durván villamoson, buszon, amit nyilván leállítottam, arrébb mentem, stb - de a próbálkozás megvolt.

A lényeg: egy (vagy több) normális pasival (vagy nővel) be lehet ülni akárhova. Egy ragadozóval (legyen ffi vagy nő) sehova. Oroszlán Szonja sajnos azt magyarázta el az ő józan paraszti eszével, hogy minden férfi ragadozó, illetve ha ragadozóval találkozol és zaklat, te vagy a hibás.
Ez rettenetes.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?